Maandoverzicht Wallstreet Spirit

Martinus van Dolder houd U maandelijks op de hoogte van de Wallstreet Spirit systemen (WS907 en WS908)

 

Zijwaarts en toch winst

 

Maandupdate: Augustus 2020

Sinds begin juni bewegen de Europese markten voornamelijk zijwaarts. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq. Het herstel dat daar heeft plaatsgevonden sinds het dieptepunt in maart is ongelooflijk, maar waar. Tot nu toe…

Kijken we naar de EUROSTOXX50 dan zien we dat sinds augustus de uitslagen kleiner worden. Niet het meest gunstige marktbeeld voor een long/short systeem. Wij hebben immers enige mate van beweeglijkheid nodig.

Onderstaande grafiek toont het koersverloop van de EUROSTOXX50 sinds mei 2020. Met een duidelijke weerstand rond 3400 punten en een steun rond 3150 en 3050.

Eurostoxx50 op dagbasis

Met dit koersverloop wisten we met beide systemen een positief rendement te behalen in augustus. WS-907 scoorde +2,8% en WS-908 wist zelfs +7,46% bij te schrijven. In totaal deden wij drie trades (3 winst-trades) in augustus, waarbij we elke positie steeds maximaal 2 dagen in portefeuille hadden.

Dit mooie resultaat is met een systeem op dagbasis moeilijk te realiseren. Maar met de toevoeging van 2 kortere timeframes (zie mijn column van 12 augustus voor een toelichting) konden we de draaipunten binnen deze trading range vroegtijdig waarnemen en daarop met succes anticiperen.

Namens het team van Wallstreet-Spirit

Martinus van Dolder

Sluit Menu