Wallstreet Spirit Update

 

Een maandelijkse update van de Wallstreet Spirit systemen WS907 en WS908

 

Zijwaarts en toch winst

 

Maandupdate: Augustus 2020

Sinds begin juni bewegen de Europese markten voornamelijk zijwaarts. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq. Het herstel dat daar heeft plaatsgevonden sinds het dieptepunt in maart is ongelooflijk, maar waar. Tot nu toe…

Kijken we naar de EUROSTOXX50 dan zien we dat sinds augustus de uitslagen kleiner worden. Niet het meest gunstige marktbeeld voor een long/short systeem. Wij hebben immers enige mate van beweeglijkheid nodig.

Onderstaande grafiek toont het koersverloop van de EUROSTOXX50 sinds mei 2020. Met een duidelijke weerstand rond 3400 punten en een steun rond 3150 en 3050.

Eurostoxx50 op dagbasis

Met dit koersverloop wisten we met beide systemen een positief rendement te behalen in augustus. WS-907 scoorde +2,8% en WS-908 wist zelfs +7,46% bij te schrijven. In totaal deden wij drie trades (3 winst-trades) in augustus, waarbij we elke positie steeds maximaal 2 dagen in portefeuille hadden.

Dit mooie resultaat is met een systeem op dagbasis moeilijk te realiseren. Maar met de toevoeging van 2 kortere timeframes (zie mijn column van 12 augustus voor een toelichting) konden we de draaipunten binnen deze trading range vroegtijdig waarnemen en daarop met succes anticiperen.

Namens het team van Wallstreet-Spirit

Martinus van Dolder

————————————————————————————————————–

WS-907® maakt een comeback!

Bodegraven, 23 maart 2021

Beste belegger,

Na lange tijd wist het WS-907® systeem dan toch weer een mooie plus neer te zetten. De maand februari 2021 werd afgesloten met een geweldige winst van 30,6%! Dit kwam op een wel heel bijzonder moment, omdat juist deze maand het systeem sinds lange tijd weer in AEX Futures handelde. En dat, naar het zich laat aanzien, ook zal blijven doen.

Beleggers in dit systeem moesten over een lange adem beschikken. Want sinds mei vorig jaar bleef het systeem dichtbij huis. Toch hoort dit beeld wel bij dit soort systemen: een reeks mooi maandcijfers wordt zo nu en dan afgewisseld door een flinke deuk in het opgebouwde vermogen. Ik zeg wel eens “de prijs van zo’n geweldig mooi rendement is dat je drawdown, d.w.z. tussentijdse ongerealiseerde verliezen, moet kunnen accepteren”.  

En dat zijn meestal de momenten dat beleggers het bijltje erbij neergooien. Of op zoek gaan naar wat anders. Maar iedere beurs of systeem laat regelmatig een serieuze correctie zien. Als u op die momenten steeds naar een andere methode rent, dan weet u waar u uit komt…

Daarom is spreiding over verschillende typen assets zo belangrijk. Zoals: vastrentende waarden, vastgoed en aandelen. Bij grotere vermogens kan er voor verschillende vormen van beleggen worden gekozen.

Het voordeel van spreiding is dat klappen minder hard aankomen. En daardoor de psychologie van tegenslag niet de overhand krijgt. En dat u niet afwijkt van u oorspronkelijke plan.

Wat kunt u de komende tijd verwachten van dit systeem? U kunt hier altijd de nieuwste updates lezen.

Als aanvulling op die systeemupdate wil ik aangeven dat ons systeem zelflerend is. Wij blijven werken aan verbeteringen. En doen dit al sinds oktober 2016. Het testen en verbeteren van het algoritme is een continu proces, omdat markten dynamisch zijn en continu veranderen.

Sinds de laatste doorgevoerde aanpassingen zijn de maandelijkse uitslagen veel minder groot. En dat is ook wat wij verwachtte op basis van diverse analyses. Want de berekende drawdown is gehalveerd terwijl de gemiddelde winst van een winsttrade nog steeds ruim 3,5x groter is.

De potentie van dit systeem is aanzienlijk, terwijl het risico verder is afgenomen.

WS-908® blijft prima presteren met een gemiddeld jaarlijks rendement van ruim 34%. In de genoemde systeemupdate hebt u kunnen lezen dat ook dit systeem verder is verfijnd.

Namens het team va Wallstreet-Spirit

Martinus van Dolder

 

Aanmelden WS907                                                               Aanmelden WS908

 

Sluit Menu